Laden Evenementen

icon zurück TERUG

  • Dit evenement is voorbij.

Rurschatten – Misdaadlezing met de Akense auteur Olaf Müller

donderdag
19.
18:00 - 20:00

Vuurwerk op de Annakirmes in Düren. Een mysterieus bericht lokt de 88-jarige Alexander Rütters in de spooktrein. De rit eindigt fataal en de Akense inspecteur Fett neemt samen met zijn assistent Schmelzer het onderzoek op zich. De zoektocht naar aanwijzingen leidt het speurdersduo niet alleen naar de Rursee en de nucleaire onderzoeksinstallatie van Jülich, maar ook naar Luik, meer bepaald: naar Outremeuse en recht in het stadhuis van de stad. Waar gaat het raadselachtige woord “Rurschatten” over? Is Rütters te laat ingehaald door zijn oorlogsverleden? Uiteindelijk komt zelfs de Belgische geheime dienst in het spel…

Een spannende misdaadroman, geschreven door een fervent bewonderaar van de Luikse meester Georges Simenon, zal deze avond in fragmenten te horen zijn. De auteur leest voor in het Duits, terwijl afzonderlijke passages in het Frans worden voorgelezen in een vertaling die door studenten van de Universiteit van Luik is gemaakt. Tijdens de daaropvolgende discussie met de auteur zal indien nodig voor vertaling in het Frans worden gezorgd.

Olaf Müller werd in 1959 in Düren geboren, maar beschouwt het grensgebied tussen Duitsland, België en Nederland als zijn thuis. Hij is opgeleid tot boekhandelaar en studeerde Duits en vergelijkende literatuurwetenschap aan de RWTH in Aken. Sinds 2007 is hij hoofd culturele zaken van de stad Aken. Inmiddels heeft hij zeven misdaadromans geschreven waarin de Euregio met haar grensoverschrijdende cultuur en geschiedenis steeds een centrale rol speelt.

Link : www.cea.uliege.be 

WAAR:

Hôtel de Ville, Place du Marché, 2, 4000 Liège
Belgique + Google Maps

Wanneer

19.10.23
18:00 - 20:00
Site:

Evenement categorieën: