Laden Evenementen

icon zurück TERUG

  • Dit evenement is voorbij.

WILLKOMMEN IN OSTBELGIEN – DER KLEINSTE DER VIER BELGISCHEN TEILSTAATEN STELLT SICH VOR

donderdag
20.
19:00 - 20:00

In zijn lezing nodigt Daniel Niessen, hoofd van de afdeling Locatiemarketing in Oost-België, u uit in de Duitstalige Gemeenschap van België. Samen met u duikt hij in de bewogen en tegelijkertijd fascinerende geschiedenis van de streek en haar bewoners en maakt deze tastbaar aan de hand van persoonlijke verhalen. U leert hoe de Duitstalige Gemeenschap zich situeert in de Belgische structuur, hoe zij een volwaardige deelstaat werd met verregaande wetgevende bevoegdheden en welke handelingsruimte zij in de loop der tijden verwierf. Waarom de kleinste deelstaat van België zich voortaan Oost-België noemde, hoe deze naam tot stand kwam en waarom het een sterke merknaam werd, maken ook deel uit van de onderhoudende geschiedenisles.

Na de lezing is er tijd voor een uitwisseling met het publiek. Na afloop bent u van harte uitgenodigd voor een receptie.

Duitse docenten ontvangen een certificaat van deelname en kunnen zo hun deelname aan het evenement als bijscholing laten erkennen.

De toegang is gratis, maar registratie is verplicht: ku-101-di@brue.diplo.de.

Een evenement van de BGDV, de Vertegenwoordiging van de Duitstalige Gemeenschap van België in Brussel en de Duitse Ambassade Brussel.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

WAAR:

Deutsche Botschaft Brüssel
Rue Jacques de Lalaingstraat 8-14
Brüssel, 1040 Belgique
+ Google Maps

Wanneer

20.10.22
19:00 - 20:00

Evenement categorieën:

CONTACT

Deutsche Botschaft

ku-101-di@brue.auswaertiges-amt.de

Bekijk de site van Organisator